Keski-Suomen Uusyrityskeskus
Certified by Inspecta ISO 9001

Neuvontapalvelut

Kaikki palvelumme ovat maksuttomia jäsenkuntiemme Hankasalmen, Joutsan, Konneveden, Laukaan, Petäjäveden, Saarijärven, Toivakan ja Uuraisten asukkaille.

IDEANAPPI

Liikeidea voi perustua arkisiin asioihin, joihin tuotteesi tai palvelusi tarjoavat ratkaisun. Jos sinulla on idea tai yrittäjyysajatus mielessäsi, lähetä ideasi rohkeasti meille Ideanappi-palvelun kautta. Neuvoja antaa sinulle sähköpostitse nopean arvion ideastasi ja ohjeet etenemiseksi.

IDEAKLINIKKA

Ideaklinikalta saat käytännön työkaluja ideoiden itsearviointiin ja jatkotyöstöön. Tilaisuudessa arvioidaan osallistujien omia ideoita yhdessä ja kehitetään niitä kohti liiketoimintaa.

INFOT JA KOULUTUKSET

Osallistumalla tapahtumiimme saat eväitä yritystoiminnan suunnitteluun. Yrittäjäksi-info tarjoaa tietoa ja näkökulmia liiketoimintasuunnitelman laatimiseen ja päätoimiseen yrittäjyyteen. Sivutoimisten yrittäjien infossa käsitellään perusasiat yksityisen elinkeinonharjoittajan toiminnasta, laskutuspalvelusta ja vähäisestä tulonhankkimistoiminnasta. Toiminimen perustamisinfo on sisällöltään samankaltainen Sivutoimisten yrittäjien infon kanssa, mutta painotus on päätoimisessa yrittäjyydessä. Sivutoimisesta päätoimiseksi -infossa käydään läpi asiat, jotka tulee ottaa huomioon siirryttäessä pienimuotoisesta ja/tai harrastelijamaisesta yritystoiminnasta päätoimiseen yrittäjyyteen. Kaikki tapahtumamme ja sähköisen ilmoittautumisen löydät täältä.

HENKILÖKOHTAINEN NEUVONTA

Neuvonnan pääpaino on liikeidean ja liiketoimintasuunnitelman jalostamisessa sekä kannattavan liiketoiminnan edellytysten arvioimisessa. Neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista. Tapaamisen yhteydessä neuvomme myös yrityksen rahoitukseen, eri yritysmuotoihin, verotukseen, kirjanpitoon ja vakuutusturvaan liittyvissä asioissa. Tarvittaessa hyödynnämme neuvonnassamme laajan asiantuntijaverkostomme osaamista.

TOIMI NÄIN

1. Jos sinulla idea muttet tiedä miten edetä, lähetä ideasi Ideanappi-palveluun.

2. Osallistu idean kanssa Ideaklinikkaan jossa voit jatkotyöstää ideaasi ja saat ohjeita etenemiseen.

3. Ilmoittaudu Yrittäjäksi-infoon. Infon tarkoituksena on ohjata sinut oikeaan suuntaan liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

4. Varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan ja laadi alustava liiketoimintasuunnitelma jo ennen neuvontaan saapumistasi. Kun hahmottelet liiketoimintaa ja laskelmia etukäteen ja toimitat ne neuvojalle, teille jää tapaamisessa enemmän aikaa käsitellä ydinasioita.

5. Mikäli aiot hakea starttirahaa, lue starttirahaesite ja toimi ohjeistuksen mukaan. Uusyrityskeskuksen neuvonta-ajat ovat sangen kysyttyjä, joten jollei sovittu aika käykään Sinulle, peru se. Voimme sopia uuden ajan ja tarjota peruutusaikaa jollekulle toiselle.

Perustietoa yrityksen perustamisesta löydät perustamisoppaastamme. Perustamisoppaan muut tarjolla olevat kieliversiot löydät täältä.